fbpx

Empathisch luisteren naar de ander gaat mij van nature gemakkelijk af, maar met behulp van de geweldloze communicatie heb ik het nog beter geleerd. Luisteren naar mezelf ook. Zo heb ik afgelopen zomer 4 maanden alleen gewoond in een totaal andere omgeving. Het was een diep verlangen in mij en ik heb het gedaan!

Het heeft me opgeleverd dat ik nu heel helder heb wat goed is voor mij als ik geen rekening met iemand hoef te houden. Alles wat ik daar geleerd heb, heb ik kunnen integreren in mijn leven thuis. Dat geef veel energie.

Een klein voorbeeldje.
We keken best veel series en/of naar de tv. Iedere avond wel een paar uur. Het kostte mij energie, maar ik wist niet hoe ik het om moest draaien. In mijn nieuwe omgeving heb ik de tv nooit aan gehad en dat gaf mij veel rust.

Mijn man vindt het wel heel gezellig om samen naar een serie te kijken en ik vind dat ook wel leuk, maar met mate. Nu kijken we maximaal 3 kwartier per dag naar een serie. Dan gaat de tv uit of mijn man gaat boven ergens naar kijken of ik vertrek naar mijn kamer. Oh wat is dat heerlijk.

Omdat ik daar geen tv keek, ging ik altijd ‘s avonds nog een stuk lopen. Ook dat doe ik nog steeds.

Ik ga een workshop geven, getiteld ‘Leren luisteren naar jezelf’ op zaterdag 27 mei a.s.

Ik gun jou dat je ook leert luisteren naar je eigen behoeften. Het geeft rust, ontspanning, vreugde, plezierige relaties, creativiteit, energie, autonomie, ruimte, vieren van het leven, innerlijke vrede, zelfexpressie, zelfreflectie, je ziet jezelf, je hoort jezelf. Wow, als ik dit zo opschrijf word ik heel warm van binnen.

Dit is wat jij ook aan jezelf kunt geven. Een hele dag luisteren naar jezelf. Doe je mee?

En weet je wat het mooie is? Als je je eigen behoeften ‘leeft’, ga je uiteindelijk ook beseffen dat dat voor de ander ook super fijn is en ga je automatisch luisteren naar wat voor de ander belangrijk is.

We beginnen de dag met stilte, aankomen bij jezelf. Doen dan een visualisatie. Vervolgens gaan we leren luisteren. We leren welke stappen we daarvoor kunnen zetten. We gaan ontdekken welke boodschappen we aan onszelf geven. We krijgen bewustzijn op onze ‘ja-maren’.

We gaan echt naar onze allerdiepste behoeften en krijgen deze dag helder welke stappen we kunnen zetten om een begin te maken met het realiseren van deze behoeften.

Als je echt voor jezelf wilt gaan, is deze dag is een begin naar iets nieuws. Dat verzeker ik je. Het leven is te kort om onze verlangens niet serieus te nemen.

Doe je mee? Maximaal 10 deelnemers.

Plaats: Zijn-Plek, Bisschoplaan 12, Katlijk
Datum: Zaterdag 27 mei 2023
Tijd: Inloop 9.15 start 9.30. Einde circa 16.00 uur.
Investering: € 125,– inclusief een overheerlijke lunch, koffie en thee en materialen

Opgave: uiterlijk 20 mei via https://www.sonjazwart.nl/contact/

Lieve groet, Sonja Zwart