fbpx

Empathisch luisteren gaat mij van nature gemakkelijk af, maar met behulp van de Geweldloze Communicatie heb ik het nog veel beter geleerd. En dan bedoel ik niet alleen empathisch luisteren naar een ander, maar ook…. empathisch luisteren naar mezelf…

Vorig jaar heb ik vier maanden alleen gewoond in een totaal andere omgeving. Daarmee heb ik een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan en echt, wat heeft het me veel opgeleverd. Ik heb namelijk geleerd wat wel en vooral ook, wat niet goed is voor mij. Het fijne is dat ik dat inzicht heb kunnen integreren in mijn leven thuis.

Bij alles wat ik doe vraag ik mezelf af: ‘bekrachtigd dit mij of haalt het mij naar beneden? Geeft het mij energie of kost het mij energie? Door zolang alleen te wonen voel ik nu veel sterker een Nee of een Ja. Het maakt het leven zoveel relaxter.

Leren luisteren naar en het vervolgens ‘leven van’ je eigen behoeften geeft heel veel rust, ontspanning, vrijheid en ruimte. En geloof me, dat is heerlijk. Het leven is te kort om je eigen verlangens niet serieus te nemen, alleen… we blijven vaak hangen in onze vaste patronen en intussen verstrijkt de tijd…

Daarom geeft ik op zaterdag 27 mei 2023 een workshop ‘Leren luisteren naar jezelf’. Een hele dag speciaal voor jou, een ontdekkingsreis naar hoe je in het moment kunt luisteren naar je behoeften en je verlangens. Je lichaam geeft het haarscherp aan. Je zult niet alleen leren wat die behoeften en verlangens zijn, maar je krijgt ook bewustzijn op wat jou tegenhoudt ze te vervullen, welke boodschappen je jezelf geeft. Je krijgt bewustzijn op je ‘ja-maren’…

Het wordt een hele praktische dag met stiltes, visualisaties, praktische oefeningen met items uit ons eigen leven, voelen en verbinden.

Op deze dag gaan we onszelf weer een beetje beter leren kennen en worden we ons bewust van hoe oké we zijn, hoe compleet en dat we alles in huis hebben om te realiseren wat goed voor ons is. We hoeven ons alleen te herinneren wie we in essentie zijn.  Wanneer je eindelijk de beslissing neemt om jezelf serieus te nemen, dan verzeker ik je dat deze dag het begin is naar iets nieuws….

Wil je me eerst beter leren kennen, download dan mij e-book: ‘het geheim van geweldig communiceren’ door op deze link te klikken.  Als je daarna besluit mee te doen, ben je van harte welkom.

Doe je mee? Maximaal 8 deelnemers.

Plaats: Zijn-Plek, Bisschoplaan 12, Katlijk.
Datum: Zaterdag 27 mei 2023.

Inloop: 9.15 uur, start 9.30 uur. Einde uiterlijk 16.00 uur.
Investering: € 125,– inclusief een overheerlijke lunch, koffie en thee en materialen.

Opgave: uiterlijk 20 mei via https://www.sonjazwart.nl/contact/

Lieve groet, Sonja Zwart