fbpx

Je bent alweer een tijdje bezig met het nieuwe schooljaar en misschien ook al geconfronteerd met leerlingen die je triggeren. Mijn boek ´Zie hoe mooi ik ben, hoe werkelijk begrip voor leerlingen alles verandert staat vol met ervaringsverhalen van mijzelf toen ik docent was. Ook ik werd regelmatig getriggerd en voelde me dan soms gefrustreerd en machteloos. De geweldige communicatie op basis van het gedachtegoed van Marshall Rosenberg gaf mij antwoorden en tips om toch in verbinding te blijven met mezelf en mijn leerlingen.

Op zaterdagochtend 29 oktober wil ik jou ook graag kennis laten maken met het model van de Geweldige Communicatie, zodat het jou ook kan helpen in je werk als docent. We gaan met praktische opdrachten langs de elementen van de Geweldige Communicatie.

Inloop 9.15 uur. Programma 9.30-12.30 uur.

Investering € 65,– inclusief koffie/thee en cursusmateriaal. Er is geen btw verschuldigd.

Plaats: Zijn-plek Katlijk, www.zijn-plek.nl, Bisschoplaan 12 Katlijk (oude basisschool).
Bisschoplaan 12 in Katlijk.

De workshop gaat door bij 6 deelnemers. Meld je hier aan.

Reactie van een docent die een workshop of training bij mij volgde:
Ik ben me heel erg bewust geworden van taal, zowel in mijn persoonlijke leven als op school. Ik probeer alles te vertalen naar behoeften. Als ik twitter- en facebook-berichten lees, zoek ik altijd naar de behoefte die eronder ligt. Hierdoor krijg ik mooie berichtjes terug en ontstaat er persoonlijk contact. Ik ervaar dus een dieper contact met mezelf en me anderen. Als iedere docent zou kennismaken met Geweldloze Communicatie zal de sfeer zeker verbeteren, doordat je leert elkaars behoeften te zoeken, waardoor je meer verbinding met elkaar krijgt. Als collega’s zich meer met elkaar verbonden voelen, zullen leerlingen dat voelen. Van deze cursus leer je dat onder het oordeel van de ander, eigenlijk altijd een behoefte verborgen ligt. Je voelt je dus niet meer aangevallen.(Docent Bornego College, Beugel, Heerenveen).

Meld je hier aan.