Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Deze spreuk is mij op het lijf geschreven en ik wil graag een bijdrage leveren om mensen hierin te ondersteunen. Mijn overtuiging is dat wanneer mensen zichzelf goed kennen en weten wat goed voor hen is, ze mensen zullen aantrekken waar ze blij van worden en werk zullen gaan doen waar ze energie van krijgen.  Het is voor mij dan ook essentieel om hiervoor een veilige sfeer te creëren. De taal van mededogen en de taal van de stilte helpt om mensen op een dieper niveau contact te laten maken met zichzelf.

De afgelopen 20 jaar heb ik mezelf steeds beter leren kennen door verschillende opleidingen te volgen. Ik begon aan de Noordelijke Hogeschool met de studie Theologie en heb na het behalen van mijn diploma vijf jaar in de kerk gewerkt. Pastoraat was hier mijn belangrijkste taak.
Om meer inzicht te krijgen in mezelf om anderen beter te kunnen begeleiden, besloot ik de opleiding tot Energetisch Therapeut en een opleiding tot Kindertherapeut te volgen.
Om al het geleerde te leren communiceren, volgde ik twintig trainingsdagen Geweldloze Communicatie. Deze manier van communiceren is ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Tegenwoordig noem ik deze manier van communiceren Geweldige Communicatie.
Naast het werken in mijn eigen praktijk waarin ik mensen coach om geweldig te leren communiceren met zichzelf en anderen, heb ik vijf jaar gewerkt als docent Godsdienst en Levensbeschouwing op het Voortgezet Onderwijs. Ik gaf les aan jongeren tussen de 12 en 18 jaar op alle niveaus.

Nu is het moment gekomen om dat los te laten en me helemaal te richten op het trainen van mensen in de Geweldige Communicatie. Deze communicatie biedt alles aan mensen om op een diepgaand niveau meer over over zichzelf te leren en dit te uiten, waardoor ze meer verbinding zullen ervaren. Zowel mijn ervaring in het onderwijs, het pastoraat, als mijn ervaring als therapeutisch begeleider, helpt mij om deze communicatie op een manier te verspreiden die bij mij past. Ik voel me een bevoorrecht mens.

Vraag niet wat de wereld nodig heeft,
maar vraag je af wat jou tot leven brengt
en ga dat dan doen,
want wat de wereld nodig heeft
is mensen die leven!