fbpx

”NOOIT MEER DIE STILTES” WORKSHOP VOOR STELLEN OP ZATERDAG 29 OKTOBER 2022

Als er vroeger in ons gezin onenigheid was, vielen er soms van die onbehaaglijke stiltes. Ik kon daar absoluut niet tegen, het verwarde me en maakte me onzeker. Ik ging dan heel erg mijn best doen om de sfeer weer veilig te maken.

Ik hoor regelmatig van mensen dat zij dat ook ervaren in hun relaties. ‘Als we ruzie hebben, trek ik me terug en loop ik weg’, zei ooit een cursist tegen mij.

Of ‘als ik mijn partner ergens mee confronteer, zegt ie uren niks tegen me’, zei iemand anders.

Of ‘als mijn moeder vroeger boos was, kon ze zo een uur in de wc gaan zitten, dat was heel beangstigend, omdat ik nog heel jong was. Ik dacht dan altijd dat het mijn schuld was en deed van alles om weer lief voor haar te zijn’. Ik merk dat ik dat gedrag herhaal als mijn partner boos is.

‘Mijn partner heeft soms vanuit het niets woede-aanvallen. Ik weet dan niet wat ik moet doen. Ik heb van alles al geprobeerd, maar niks werkt! Ik voel me dan zo machteloos en verval dan noodgedwongen in stilzwijgen’.

‘We weten allebei dat er iets speelt en toch praten we er niet over. We doen dan alsof en kijken een serie of gaan elkaar op een andere manier uit de weg. Het lijkt alsof we allebei niet durven te benoemen wat er in ons omgaat….’

‘Sinds er kinderen zijn, stort mijn partner zich helemaal op de kinderen. Wij hebben nauwelijks nog quality-time, laat staan dat we regelmatig intiem zijn, ik mis dat zo…..!’.

Je kunt samen stil zijn en harmonie en verbinding ervaren of samen stil zijn en je verward, ongemakkelijk, verdrietig of boos voelen.

Wil je leren om deze stiltes te doorbreken?
Wil je van die spanning en onzekerheid af?
En wil je leren hoe je dat praktisch kunt doen, zodat de ontspanning en het plezier weer terugkomt in je relaties?
of 
Wil je een dagje quality-time voor elkaar en anders leren communiceren?
Zou je weer meer intimiteit en seksualiteit willen?

 

Kom dan naar workshop Geweldig Communiceren voor stellen op basis van het gedachtegoed van Marshall Rosenberg. Ik geef je concrete handvaten en we werken met praktische voorbeelden en opdrachten.

Investeer één zaterdag in jezelf en je relaties. Het is het zo waard.

Geef je op via mijn contactformulier:
https://www.sonjazwart.nl/contact/

of bel me op 06-31972198.

Plaats: Zijn-Plek, Bisschoplaan 12 in Katlijk 
Datum: zaterdag 29 oktober 2022

Tijd: Inloop 9.45 uur, start workshop 10.00 uur. Einde 15.30 uur.
Investering: € 147,– per stel (vrij van btw) inclusief koffie, thee, cursusmateriaal en een vegetarische soep tussen de middag.

 

Kijk voor referenties op mijn site:
https://www.sonjazwart.nl/referenties/