fbpx

Voor mij heeft genezing van mezelf vooral te maken met empathie voor mezelf en acceptatie van dat iets is zoals het is. Het niet meer vechten tegen de realiteit geeft mij veel rust en ontspanning.

Op momenten dat ik mezelf of de ander op de één of andere manier veroordeel, weet ik meteen dat dit een kans is om me open te stellen voor liefde. Ook weet ik dat er maar één is die deze keuze kan maken en dat ben ik zelf. Empathie voor mezelf en de ander helpt mij dan om weer in mijn hart te komen.

De kern van genezing of heling is dus dat je van oordeel naar acceptatie gaat en van afscheiding naar empathie. Als je namelijk over jezelf of iemand anders oordeelt, ben je niet meer aanwezig in je hart, want in je hart is geen goed of fout.

De geweldloze communicatie, die ik geweldige communicatie noem, is een manier om op die plek te komen waar geen goed en fout is. In je hart dus! Het wordt dan ook wel de taal van hart genoemd.

Ik zou van de daken willen schreeuwen wat deze manier van communiceren mij heeft gebracht. Mijn allerdiepste behoeften zijn erdoor bekend geworden en vervuld. Ik denk dan meteen vooral aan: Zorg en aandacht voor mezelf en Doen wat ik het liefste doe en wat me dus gemakkelijk afgaat. Deze twee dingen zorgen tegelijk voor Rust, Ontspanning en Innerlijke Vrede.

Als je iets doet waar je blij van wordt, is dat een seintje van je ziel dat je er vooral mee door moet gaan. Ik kom uit een gezin waar ik als voorbeeld had dat alles moeite kostte en dat je vooral heel hard moest werken. Nu ervaar ik mijn werk als een feestje. Wat ik doe gaat me namelijk gemakkelijk af.

Dit gun ik iedereen.

Mede dankzij de Geweldige Communicatie heb ik mijn ware natuur ont-dekt oftewel de bedekking weggenomen en ik weet nu uit ervaring dat mijn, maar ook jou, aangeboren vermogen is dat:

we in staat zijn om te accepteren dat iets is zoals het is

we vrij kunnen zijn van conflicten

we vrij kunnen zijn van schuld en

vrij kunnen zijn van het oordeel

Ik heb hier een podcast over opgenomen die ik vandaag heb gepubliceerd.
De titel is ‘Wees je allermooiste zelf en zelfgenezend vermogen’. Je kunt deze podcast beluisteren door op onderstaande link te klikken.

https://anchor.fm/sonja-zwart9/episodes/32-Wees-je-allermooiste-zelf—zelfgenezend-vermogen-ep3ibj

Mocht je je momenteel ontzettend aan iemand ergeren of iemand als een last ervaren hoef je niet proberen van hem of haar te houden. Het enige wat je hoeft te doen is de ander niet meer beschuldigen, maar je eigen gevoelens over deze persoon tot je door te laten dringen.

Wat jij voelt, is van jou. Daar is een ander nooit verantwoordelijk voor.

Je kunt kleine stappen maken in het empathisch naar jezelf zijn. Schrijf eens alle oordelen op die je over jezelf hebt en ga naar de onderliggende behoeften. In mijn gratis te downloaden E-book ‘Het geheim van geweldig communiceren’, vind je een lijst met universele behoeften.

Je kunt het downloaden via onderstaande link:

https://www.sonjazwart.nl/download-e-book/

Als je op dit moment je eigen schoonheid niet kunt voelen, ga dan bij jezelf naar binnen en voel dat je ademt. Dat brengt je meteen in het hier en nu. Thich Nhat hanh, boeddhistische monnik, zegt: ‘Terwijl je dan ademt spreek dan de woorden uit: ik adem in en kom tot rust, ik adem uit en glimlach. Thuisgekomen in het nu is dit moment een wonder’.

Begin met jezelf per dag 5 minuutjes aandacht te schenken en het wonder te ervaren van jouw leven.