fbpx

Bewustzijnsgesprekken om stappen te zetten naar vrijheid (12 weken)

Wanneer je bij mij aan het goede adres bent:

Als je je ervan bewust bent dat alles in jezelf zit en je aan jezelf wilt werken om meer ontspanning en geluk in je leven te ervaren. Als je naar jezelf wilt kijken en je bewust wilt worden van je eigen aandeel in het geheel. Als je echt stappen wilt zetten en besluiten wilt nemen die ideaal zijn voor jou!

Als je openstaat voor het idee dat conceptie, zwangerschap en geboorte van invloed zijn op overtuigingen die je hebt over het leven, de mensen om je heen en je mogelijkheden. Hier ligt volgens mij namelijk de basis (blauwdruk) van wie jij bent. Bewustzijn hierop zal je meer begrip en liefde voor jezelf geven. (Zie ook de documentaire In Utero.) Je bent bij mij aan het goede adres als je de volledige verantwoordelijkheid voor jezelf wilt nemen zodat je al je mogelijkheden kunt benutten. Je kunt hiervoor ook mijn podcasts 79 en 81 beluisteren.

We trekken een hele dag samen op. Bij voorkeur kom je samen met je partner, maar dit is niet persé nodig. In eerste instantie proberen we helder te krijgen wat in je/jullie leven/relaite een steeds terugkerend ‘probleem’ is. Hiervoor gaan we terug naar de situatie van je ouders van voor jouw geboorte en vervolgens stel ik vragen over je hele leven tot nu toe. Je krijgt hiervoor van tevoren een intake-formulier toegestuurd, zodat we allebei goed zijn voorbereid om het maximale uit deze dag te halen.
Vervolgens kijken we naar de context waarin je bent opgegroeid en gaan we aan de slag met Geweldloze Communicatie. We onderzoeken welke behoeften er bij je leven en vervolgens gaan we strategieën bedenken om deze behoeften te vervullen. Ik stimuleer je om je eigen antwoorden te vinden, want die heb je!

 Ik heb zelf heel veel stress ervaren in mijn leven en voelde me jarenlang niet vrij en ontspannen. Ik zat gevangen in de dingen die ik vond dat ik moest doen. Ze voelden als een strak korset. Ook vond ik het heel belangrijk wat andere mensen van mij vonden waardoor ik mijn eigen integriteit soms inleverde. Vervolgens had ik daar weer een oordeel op.

Alleen als je stappen zet kun je open staan voor wat er dan naar je toe wil komen, stappen zetten brengt transformatie naar iets wat er eerder niet was, naar een plek in jezelf waar je VRIJ kunt zijn. Je mag weer terug naar de wezenlijke dingen en toelaten waar je hart naar uitgaat en daarvoor gaan!

Na een maand kom je terug (met of zonder partner) voor een sessie van 1 1/2 uur. Aan het einde van de 12 weken kom je nog een keer terug voor een sessie van 1 1/2 uur. Ik begeleid je verder gedurende 12 weken door je op een vast tijdstip te bellen of voor een online sessie van een halfuur. Deze gesprekken zijn nodig om dat wat je leert te laten beklijven. Je krijgt bovendien toegang tot mijn online-academie om mijn online-programma Geweldig Communiceren en mijn online programma Zie zelf hoe mooi je bent, ter waarde van € 390,– te volgen. Het is van onschatbare waarde omdat je alles terug kunt zien en kunt oefenen met wat je hebt geleerd. Het zal op een diepere laag binnenkomen.

Recensie:

Vorig jaar ben ik in contact gekomen met het werk van Sonja. De geweldloze communicatie kende ik van het boek van Marshall Rosenberg en ik wilde daar al langer de verdieping op. Zelf ben ik teamcoach en trainer gericht op effectief samenwerken. Cruciaal onderdeel daarvan is het goede gesprek te kunnen voeren. Hoe doe je dat zonder de ander ‘fout’ te maken, echt te luisteren en elkaar te versterken in plaats van de verbinding te verliezen. Hoe meer je emotioneel betrokken bent hoe moeilijker het vaak wordt om echt bij de ander te kunnen zijn en in verbinding te blijven. Ik ben altijd op zoek naar de verbinding en gelukkig lukt het me ook bijna altijd om die verbinding te maken. Maar waar ik het het meest wil is het soms het meest uitdagend. Dat zie ik vooral terug bij het opvoeden van mijn twee puberzonen. Ik kan enorm van ze genieten en zij zijn de meest directe spiegel die ik ooit gekregen heb. Zij hebben me laten zien dat ik soms helemaal niet zo ‘geweldig’ communiceer. Reden dus om in te stappen in het programma van Sonja voor 12 weken, op weg naar emotionele vrijheid.

Het heeft me veel gebracht. Stilstaan bij mijn gevoel en onderliggende behoefte. Waarom voel ik me eigenlijk gefrustreerd of verdrietig? Of juist blij en voldaan? Welke behoeftes zijn er dan juist niet of juist wel vervuld? En niet vanuit dat wat er moet gebeuren ‘ik voel me boos omdat mijn kinderen niet luisteren’ maar vanuit de onderliggende universele behoefte aan bijvoorbeeld rust en harmonie. Door die behoefte te onderkennen zijn er veel meer mogelijkheden die daarin kunnen voorzien en ben ik niet emotioneel afhankelijk van mijn kinderen. Daarnaast was het verrassend hoeveel medewerking ik kreeg als ik mijn behoefte gewoon uitsprak. Alsof er meer begrip was. Ineens kreeg ik af en toe een kopje thee als ik beneden aan het werk was. Opeens zagen ze ook mijn behoeftes als mens. Het heeft voor veel extra verbinding gezorgd.

Wat ik fijn vond was dat het een combi was van live en online. Door de live sessies konden we de diepte in en kijken waar bepaalde overtuigingen vandaan kwamen om ze makkelijker los te kunnen laten en in het verleden te kunnen laten liggen. Door de live sessies konden we iedere week even kort de praktijkvoorbeelden bespreken zodat het ook echt beklijft.

 Daarnaast is Sonja echt een geweldig mens, authentiek en als geen ander in staat empatisch te luisteren. Dat alleen al is enorm helend.

 Kortom een aanrader voor iedereen die lichter en vanuit verbinding wil leven.

Eva Keblusek

We werken de eerste dag van 9.30-15.30 uur. 

Investering € 1.750,– 

Investering als werkgever voor je betaalt € 2.995,–

Dit bedrag is inclusief  koffie, thee, lunch (eerste dag) en twee terugkomsessies van 1 1/2 uur: een maand later en aan het eind van het traject. Tussendoor krijg je wekelijks telefonische- of online-begeleiding gedurende 12 weken.